Göran Fristorp

”Jag känner det finns ett sug efter musik som är annorlunda än den som spelas allra mest på radio, klättrar på listor och allsjungs i tv-program. Det finns en längtan efter lugn och stämningar, efter något som inte bara är yta. Något som vill ha något av Dig som lyssnare: – Din förmåga att lyssna in, tänka efter och att bli berörd.”

Göran Fristorp är en av de verkligt stora i den svenska musikvärlden, en visornas man med en blandad repertoar av egen musik, Evert Taube, Nils Ferlin, Olle Adolphson, Erik Axel Karlfeldt för att nämna några. Göran Fristorp framför sin musik till eget gitarrspel, på klassisk gitarr, och det bjuds även gitarrstycken från olika tidsepoker, från renässans till nutid.

1973 representerade Göran Fristorp Sverige, tillsammans med Claes af Geijerstam, med ”Sommaren som aldrig säger nej”. Vid Eurovisions Song Contest. Vid finalen i Luxemburg hamnade de på femte plats.

Under karriären har det getts ut 27 skivor, genomförts tusentals konserter, samarbete med flera av Sveriges och Norges största musikprofiler och – tackat Göran Fristorp har tackat nej ett erbjudande om att skriva låtar på heltid i Los Angeles. Göran Fristorp är en av Sveriges mest duktiga gitarrister och gitarren får större och större utrymme i repertoaren.

Babben möter Göran Fristorp.

Ett möte i musikens och humorns tecken. Läs mer på Babben möter Fristorp.

Fristorp sjunger Edfelt.