Susanne började sin musikaliska karriär som ung och är sedan mitten av 1980-talet en professionell artist. Från början var det turnéer med orkester för att senare återgå till de musikaliska rötterna som vissångerska. Till övervägande del framförs egen text och musik.

Susannes styrka är framträdande och beröring. Genom åren har det vuxit fram ett program med sånger varvat med korta filosoferingar om livet, en resa genom livets olika skeden. Framförandet är en helhet med en röd tråd i hela programmet som flätas mellan musik och ord. Det skapar en nyfikenhet och förväntan, vad kommer härnäst och var är knuten på tråden?

Susannes tema handlar det som är oss nära. Livet, kärleken, längtan, sökande, växande och möten berör oss alla på något vis. Det finns även ett andligt stråk i de egna texterna, även om det inte alltid är helt uppenbart. Susanne säger – ”publiken upplever mig väldigt nära och ärlig, vilket är min strävan” . Framträdandet som soloartist med gitarr ger en naken och avskalad karaktär som lättare berör till eftertanke.  Musiken inger avslappning och det är bara att ta emot.
Susanne får ofta höra från publiken att de upplever en vila under framträdandet. ”Det var som en meditation”… ”det var som tio terapitimmar” är andra reaktioner efter framförd konsert.

Susanne spelar ofta i kyrkor, på visfestivaler, på viscaféer mm. Konserten är mellan 60-90 minuter för en sittande publik, ibland med paus. Musiken är uppskattad av präster eftersom den handlar om ”livets frågor”. En ökad efterfrågan av Susannes program är i inspirationsdagar och som en del i en föreläsning som varvas med musik.