Babben och II:nd Edition

Jazzkvintetten Second Edition bildades av Babben Larsson 2011.  Den består av handplockade musiker som kombinerar kärleken till jazz med skicklighet och stor spelglädje.

Babben Larsson debuterade som sångerska sju år gammal på självaste julottan hemma i Dalhem. Hela uppväxten fortsatte hon uppträda i kör eller solo.

Efter avslutad Scenskola blev teater och komik hennes huvudspår men suget efter musik gjorde att hon skapade shower med jämna mellanrum där hon kombinerade ståuppkomiken med sång tillsammans med allt från trios till storband.

 

Från dessa samarbeten har hon nu samlat några av sina favoritmusiker i II:nd Edition.

 

Kapellmästare Peter Nilsbo har varit Babbens pianist i bortåt 15 år nu. Han har backat många artister genom åren och är flitigt anlitad i musikalorkestrar.

Anders Johnsson, basist i toppklass som spelat i allt från trio till storband och Anders Berglunds underhållningsorkester.

Andreas ”Habo” Johansson, trummor. Välkänd rytmisk klippa i en mängd musikaler men har även en betydande utlandskarriär i hårdrocksbandet Narnia.

Peter Fredman, saxar. Babben fick tidigt upp ögonen för saxofonisten som satt in i olika storband och spelade som en gud och dessutom verkade ha roligt samtidigt. Han var ett självklart val.

 

Den repertoar ni får höra har Babben handplockat för bandet och det är en skön blandning av Gullin, American Songbook, Elvis Costello och jazz från Australien(!).

Givetvis varvat med mellansnack i världsklass.